Сковорода алюмінієва пластмасова ручка кришка алюміній рівне дно Біол 24 см А243
Діаметр по верху 24см
Висота 95мм
Один з найбільш широко використовуваних матеріалів для виробництва кухонного посуду - алюміній. Його відмінна теплопровідність забезпечує швидкий і рівномірний нагрів їжі і економію електроенергії та газу. Компанія «БІОЛ» при виробництві посуду використовує тільки харчові алюмінієві сплави. Тому страви приготовані в посуді ТМ «БІОЛ» мають натуральний смак, а продукти зберігають максимальну кількість вітамінів і мікроелементів.
Широке поширення алюмінієвих виробів в побуті змушує санітарні служби вивчати і контролювати вплив алюмінію на здоров'я людини. Дослідження показали, що кількість алюмінію, що потрапляє в організм людини з їжею (за умови, що ви готуєте щодня в алюмінієвій каструлі, їсте алюмінієвої ложкою з алюмінієвої миски), мізерно мало і складає 1,7 мг / день. Це говорить про безпеку алюмінієвого посуду, так як максимально допустима доза, певна Всесвітньою організацією охорони здоров'я, становить 60 мг / день.
Зі шкільного курсу хімії дехто пам'ятає (хто не пам'ятає, може перевірити), що алюміній покривається на повітрі тонкою плівкою оксиду алюмінію. При руйнуванні вона тут же відновлювати, запобігаючи попадання металу в їжу, не впливаючи на смак, колір, запах приготовленої їжі.
За технологією виготовлення алюмінієвий посуд ділять на штамповану і литу. Штампована посуд зазвичай представлена друшляк і каструлями, її відрізняє мала вага, але при цьому складно зробити дно і стінки різної товщини.
Литий алюмінієвий посуд - це гусятниці, качатниці, сковороди, каструлі і казани, призначені в основному для смаження, гасіння і приготування перших і других страв.
Ідеальною вважається литий посуд, в якій дно і стінки нагріваються рівномірно і їжа не пригорає. Перевага литого алюмінієвого посуду складається в тому, що масивність і велику вагу виробів дозволяють залишатися стійкою до деформації, а метод кокильного лиття є найякіснішим і екологічно чистим.
Інструкція по експлуатації алюмінієвого посуду
Нову алюмінієвий посуд перед вживанням слід вимити.
В алюмінієвій каструлі можна кип'ятити воду і молоко (не побоюючись, що воно пригорить), варити картоплю і не кислі овочі. Правда, зберігати все це в алюмінієвому посуді не рекомендується, краще перекласти в керамічну, скляну або іншу інертну посуд.
Абразивні засоби для чищення, а також металеві щітки і мочалки теж руйнують захисну плівку. Але якщо каструля дуже забруднена, то її можна вимити содовим розчином (ложка соди на літр води), бруд піде, а оксидна плівка відновиться.
Якщо стінки алюмінієвого посуду почорніли, то ці місця треба протерти ганчіркою, змоченою слабким розчином оцту або 5-10% -м розчином кальцинованої соди, після чого слід ретельно вимити посуд теплою водою.
Алюмінієві каструлі та сковорідки будуть чистими і блискучими, якщо в воду для миття додати кілька крапель нашатирного спирту.
Основні | |
---|---|
Виробник | Біол |
Країна виробник | Україна |
Висота стінок | 9.5 см |
Кількість ручок | 1 |
Кришка | алюміній |
Матеріал | Алюміній |
Матеріал ручок | Пластик |
Стан | Новий |
Знімна ручка | Ні |
Тип посуду | Сковорода порційна |
Форма | Кругла |
Ширина посуду | 24 см |
Користувальницькі характеристики | |
торговельна марка | Біол |
- Ціна: 347 ₴