Каструля БІОЛ 3 л чавун зі скляною кришкою 20 см Колір чорний 0203С
каструля
Обсяг 3,0 л
Діаметр 20см
Висота 135мм
Матеріал корпусу чавун
кришка скляна
Важка, товстостінна
Підходить для всіх типів плит, включаючи індукцію
Підготовка і догляд за посудом з чавуну без покриття
Якщо ваш вибір припав на посуд із чавуну без будь-якої обробки, необхідно перед початком використання провести певні дії для того, щоб очистити сковороду від машинного масла і підготувати її для подальшого використання.
1. Видаліть масло за допомогою сухої ганчірочки.
2. Вимийте виріб з гарячою водою і миючим засобом.
3. прожарити сковороду з сіллю (протягом 40-60 хвилин) - це дозволить позбутися від запаху машинного масла. Просмажувати краще в духовці при температурі 175-200 градусів Цельсія, але можна і на звичайній плиті.
4. Змастіть сковороду рослинною олією і знову прожарити протягом 25-30 хвилин - в результаті цієї процедури створюється захисний шар, який перешкоджає корозії і володіє невеликими антипригарні властивості.
Після цього досить тривалу процедуру чавунний посуд готова до використання. Якщо ви придбали посуд, яка вже пройшла попередню підготовку на заводі, нічого цього робити не потрібно.
При подальшому догляді за чавунним посудом потрібно знати, що чавун - матеріал, легко піддається корозії. Тому потрібно дотримуватися таких правил:
1. У чавунному посуді не можна зберігати їжу.
2. Мити чавунний посуд потрібно по можливості без використання агресивних абразивних і миючих засобів (це руйнує утворився антипригарне шар) тільки вручну без використання посудомийної машини.
3. Після миття виріб потрібно як слід просушити. Кращий спосіб - це поставити її на кілька хвилин на вогонь до повного висихання. Якщо попередньо ви з завзятістю відшкрібали від посуду залишки сильно пригоріла їжі, то перед просушуванням можна додатково змастити посуд невеликою кількістю рослинного масла. Існує міф про те, що «правильний» не іржавіє, але це не так - краще зайвий раз перестрахуватися.
4. Зберігати чавунний посуд потрібно в сухому, вентильованому місці. Деякі виробники рекомендують перед тим, як помістити виріб на зберігання, змастити його олією, а й без цього при дотриманні інших правил з нею нічого не повинно статися, якщо тільки ви живете не в кліматі з підвищеною вологістю.
Якщо з якихось причин чавунна сковорода поржавіла, її можна досить просто відновити. Для цього потрібно видалити всю іржу абразивом (в простих випадках достатньо посудній губки, в складних - можна використовувати наждачний папір або навіть піскоструминний апарат), вимити виріб, змастити його олією і прожарити протягом 25-30 хвилин.
Також корисно знати, що чавунний посуд без покриття не боїться високих температур і металевих кухонних інструментів (на ній цілком можна різати ножем, якщо звичайно, чому не шкода, не кажучи вже про металевих ліжках, лопатках і вилках). Також вона не боїться невеликих механічних ушкоджень, але якщо її упустити з великої висоти на тверду підлогу, посуд може розколотися. Чавун - досить крихкий матеріал.
Чавунний посуд без покриття чудова тим, що чим частіше і довше на ній готуєш, тим краще вона стає. Напевно багато хто знає, що в старій, що дісталася від бабусі чавунній сковороді виходять найсмачніші страви.
Основні | |
---|---|
Виробник | Біол |
Країна виробник | Україна |
Діаметр каструлі | 20 см |
Кількість предметів в наборі | 2 |
Кришка | жаростійке скло |
Матеріал | Чавун |
Ручка | Чавун |
Стан | Новий |
Тип | Каструля |
Колір | Чорний |
Користувальницькі характеристики | |
торговельна марка | Біол |
- Ціна: 1 016 ₴