Каструлі з нержавіючої сталі: чому варто купити і що потрібно враховувати при виборі
Чи можна уявити кухню без каструль? Погодьтеся, навряд. Вони застосовуються не тільки для варіння і тушкування, а й для подальшого зберігання готової їжі.
Їх виготовляють з найрізноманітніших матеріалів – це і алюміній, і емаль, і скло, і кераміка, і чавун, і тефлон. З-поміж цього розмаїття помітно виділяється нержавіюча сталь, каструлі з якої привертають увагу не тільки блискучою (в прямому сенсі цього слова) зовнішністю, але й іншими перевагами, високо цінованими як професійними кухарями, так і простими смертними.
Чому нержавіюча каструля часто стає варіантом № 1 для багатьох людей?
Це той самий випадок, коли, вибираючи одні переваги, вам не потрібно відмовлятися від інших. У посуду з нержавійки їх реально багато, і умовно їх можна розділити на кілька груп.
По-перше, зовнішній вигляд. Таке начиння досить привабливе, буде мати гарний вигляд на будь-якій кухні і органічно впишеться в інтер'єр приміщення.
По-друге, непорушність. Цим словом можна позначити стійкість до зношування, механічних і температурних впливів, дії кислот, корозії, а також міцність і довговічність посуду з нержавійки.
По-третє, нешкідливість. Нержавійка – повністю безпечний матеріал, який навіть при довгому нагріванні не виділяє будь-яких загрозливих для людського здоров'я речовин. Ба більше, каструля-нержавійка не впливає на смако-ароматичні якості їжі і має бактерицидні властивості, що дозволяє довше її зберігати.
По-четверте, потовщений корпус. Як наслідок – каструля рівномірно нагрівається, їжа не пригорає. Страви можна готувати навіть без рослинного масла.
По-п'яте, простота в догляді. Для цього підійдуть звичайні мийні засоби, а відмити такий посуд можна, навіть якщо він дуже забруднений.
Ще один приємний бонус – ви можете без проблем використовувати металеві кухонні лопатки без страху пошкодити внутрішності.
Якісні каструлі з нержавійки: критерії вдалої покупки
Візьміть до уваги, що хороша каструля повинна мати такі параметри:
- Склад сплаву. Якщо це хромонікелева сталь 304, можна сміливо брати. Придивіться до маркування: нормальним вважається співвідношення хрому і нікелю 18/10.
- Товщина дна – близько 1 см, стінок – не менше 0,5 мм. Саме дно повинно складатися з двох шарів нержавіючої сталі і шару міді/алюмінію між ними.
- Шов між днищем і корпусом має бути рівним, гладким і не мати зазорів.
- Ручки. Бажано, щоб вони були прикріплені із зовнішнього боку ручним зварюванням.
- Кришка. Головна вимога – наявність отвору для виходу пари і щільне прилягання до конструкції. Якщо заглиблюватися в деталі, то сталева трохи краще зберігає тепло, металева простіше миється, а скляна дозволяє контролювати приготування і регулювання температури.
А втім, якщо ви будете замовляти в нашому інтернет-магазині, про все це можна не переживати. У нас представлені тільки якісні вироби від провідних брендів, які стежать за своєю репутацією і яким немає сенсу намагатися якось обдурити користувачів.
Як купити нержавіючу каструлю в «Кухонні дрібнички»?
Після додавання потрібної позиції в кошик заповніть онлайн-форму, де вкажіть свої дані, бажаний спосіб оплати і доставки. Потім наш співробітник зв'яжеться з вами для підтвердження покупки, і вже через кілька днів посилка буде очікувати вас в поштовому відділенні
Інші статті
- Різноманіття їжі – це прекрасна перевага сучасності, яка дозволяє ідеально підібрати собі харчування відповідно до смакових вподобань, а також і до певних фізіологічних особливостей.
- Любов до ароматних гарячих напоїв супроводжує людство протягом усієї історії його існування.